Skočit na obsah
🕽 607 044 670 (-) , FAQ

Novinky v SuperFaktuře – Podzim 2024

Novinky v SuperFaktuře – Podzim 2024

Ahojte SuperFakturanti!

Podzim je v plném proudu a my doufáme, že jste si přes léto stihli odpočinout a načerpat nové síly. Ani my jsme trochu toho odpočinku nevynechali, ale i tak jsme stihli pilně pracovat. Proto vám tak nyní můžeme přinést souhrn novinek za poslední kvartál. Pohodlně se usaďte, začínáme. 

Import výpisu plateb z Revolut

I my vidíme, že Revolut je stále oblíbenější službou také mezi našimi klienty. Proto reagujeme na jeho rostoucí popularitu novou možností importu plateb právě z této digitální banky. Jednoduše si tak můžete importovat výpis plateb v části “Nástroje ➝ Platby ➝ Importovat výpis” kliknutím na políčko s logem Revolut (na výběr tak máte už 12 bank).

Následně vložíte výpis plateb ve formátu .csv a už jen necháte kouzlit SuperFakturu, která automaticky spáruje platby s vašimi doklady. Spárované i nespárované platby stejně tak, jako u jiných importů výpisů plateb naleznete v části “Nástroje ➝ Platby”.

Import výpisu
Import výpisu

Změna majitele účtu

Zaregistrovali jste si účet na osobní email a potřebujete jej změnit na firemní, nebo došlo ke změně majitele firmy? Ať už se jedná o jakékoliv důvody, nově tuto změnu dokážete provést sami přímo ve vašem účtu. Jak na to? 

  • Je-li email nového majitele v části “Nastavení ➝ Profil ➝ Uživatelé” již přidaný, stačí uživatele editovat a v políčku “Typ” vybrat “Majitel”. 
  • Pokud se jedná o zcela nového uživatele, stačí jej do účtu přidat kliknutím na “Přidat uživatele”, uložit ho s jakoukoliv rolí a následně jej editovat a nastavit roli (typ) “Majitel”.

Načítání položek z nákladů

Při vystavování nového dokladu můžete do něj načítat položky z jiného, ​​již existujícího dokladu – to pro vás jistě není neznámou. Co je však novinkou je to, že jsme přidali možnost načítání položek z nákladů.

V seznamu nákladů, ze kterých je možné položky nahrát samozřejmě zobrazíme pouze ty, na kterých máte položky rozepsané.

Export položek s datumem splatnosti

I malé věci pomáhají. Za zmínku proto jistě stojí také to, že jsme do exportu fakturačních položek přidali sloupec s datumem splatnosti. Abychom nijak neovlivnili řazení sloupců, přidali jsme jej do exportu úplně na konec.

Jaké nejčastější otázky jsme vám pomohli na supportu zodpovědět? 

Q: Co je to ISDOC a k čemu je dobrý?

Zkratka ISDOC vychází z anglického výrazu Information System Document. Jde o standardizovaný formát určený pro elektronické faktury.

Všechny naše doklady exportované do PDF obsahují na svém pozadí také tato “skrytá data”. Ta mají za úkol zjednodušení a zrychlení zpracování agendy, snížení chybovosti způsobené manuálním přepisováním dat a další.

Více informací o tomto formátu naleznete také v našem článku na blogu Automatické vytěžování faktur.

Q: Jak si v SuperFaktuře zaevidovat přijatý dobropis? 

Přijatý dobropis, tedy ten, od vašeho dodavatele, je možné evidovat v SuperFaktuře v části “Náklady”. Můžete jej nahrát kliknutím na “Nahrát náklady”, SuperFaktura z něj vytěží dostupná data a v případě záporné částky na dokladu tak za vás náklad vytvoří s označením typu “Přijatý dobropis”.

Druhou možností je také manuální vytvoření nákladu kliknutím na “+ Nový náklad”, kdy při jeho zaevidování vyberete v políčku “Typ” typ dokladu jako “Přijatý dobropis”.

Q: Je možné v jednom účtu SuperFaktury fakturovat pro více eshopů? 

Ano. Jedná-li se o eshopy patřící pod jednu firmu (jedno IČ), postačí vám k tomu jeden účet v SuperFaktuře. 

Pro rozlišení fakturace eshopů doporučujeme v SuperFaktuře v části “Nastavení ➝ Aplikace ➝ Číslování” vytvořit pro každý eshop vlastní číselnou řadu. Také pokud například máte pro každý eshop jiné logo, to vložíte do účtu do části “Nastavení ➝ Profil ➝ Logo a Podpis”. Různá také mohou být čísla účtů, která si nastavíte v “Nastavení ➝ Profil ➝ Bankovní účty”. Jak následně SuperFaktura pozná, v jaké číselné řadě, s jakým logem a jakým bankovním účtem má fakturu vystavit? Pokud využíváte naše API propojení, pak jednoduše. Podle jejich ID, která si nastavíte ve vaši integraci (např. WooCommerce, ale k dispozici je i hromada propojení na jiné eshopové systémy).

>>Všechny články o kvartálních novinkách<<

Přihlaste se k odběru novinek z blogu

Odhlásit se můžete kdykoli prostřednictvím odkazu v emailu.

Pridať komentár