Skočit na obsah
🕽 607 044 670 (-) , FAQ

Automatické vytěžování faktur

Automatické vytěžování faktur

Jak na automatické vytěžování dat z faktur? To a mnohem více dalších užitečných informaci se dozvíte v tomto článku. Každý jistě rád ušetří nějaký ten čas strávený s papírováním a právě proto přichází nová éra fakturace a vytěžování dat s elektronickou fakturou ISDOC.

Rozšíření PDF o skrytá data (ISDOC)

Tento formát není pro uživateli SuperFaktury zcela neznámým. Není divu, v části “Nástroje Export agendy” se již nějaký ten pátek nachází políčko exportu do formátu ISDOC.

Co jste ale pravděpodobně nevěděli je to, že formát ISDOC obsahuje také každé naše PDF.

Že doklad obsahuje skrytá data formátu ISDOC nově poznáte tak, že v pravém horním rohu uvidíte malou zelenou ikonku “ISDOC”. Tu vkládáme do PDF tak, že pokud fakturu budete tisknout, tato ikonka se skryje a nevytiskne (platí pro většinu programů pro otevření PDF). Pokud

Pokud obdržíte od svého dodavatele takový doklad, nahrajte to PDF rovnou v části Náklady. Veškerá data z něj SuperFaktura automaticky vytěží.

Import dokladů ve formátu ISDOC do SuperFaktury

Pokud si v SuperFaktuře evidujete náklady, co byste pro přehled měli, po importu dokladu s tímto formátem vytěžíme všechna data a náklad tak vyplníme za vás. V části “Náklady” kliknete na “Nahrát náklady”, nahrajete došlé PDF a je to. Vytěžování je zdarma až do konce srpna.

Potřebujete do SuperFaktury importovat starší vystavené doklady v jiném programu? Ani to není problém. V části “Nástroje → Import” klikněte na ikonu ISDOC a importujete ostré faktury, zálohové faktury, daňové doklady k přijatým platbám nebo dobropisy.

Co je to ISDOC?

Označení ISDOC je zkratkou z anglického Information System Document. Jedná se o standardizovaný formát pro elektronické faktury. 

Jaký je jeho cíl a proč ho používat?

Cílem je primárně zjednodušení. A to jak při výměně dokladů s partnery, tak i především při jejich evidenci. Už žádné manuální přepisování dat z dokladů. ISDOC vám ušetří čas a eliminuje chybovost spojenou s manuálním zadáváním dat. 

Jaké jsou jeho výhody?

Výhodami tohoto formátu faktur jsou například: 

  • standardizace: jedná se o jednotný formát elektronických faktur, což jejich přenos mezi různými programy
  • rychlejší zpracování a s tím spojené zvýšení efektivity práce
  • snížení chybovosti při manuálním přepisu dat
  • snížení nákladů na papír, tisk a další
  • kompatibilita a snadná integrace 

Jaká je jeho kompatibilita?

Formát isdoc je poměrně široce podporován nejrozšířenějšími fakturačními a účetními programy v Čechách i na Slovensku. Věříme, že díky tomu můžete automaticky zpracovávat došlé faktury od většiny vašich dodavatelů.

Týká se ISDOC pouze faktur?

Ne. Pokud si ze SuperFaktury stáhnete PDF dokladu, ISDOC naleznete nejen v ostré faktuře, ale také v zálohové, vyúčtovací nebo v daňovém dokladu k přijaté platbě či dobropisu.

Pokud byste si z nějakého důvodu chtěli prohlédnout, jaká skrytá data obsahuje PDF, otevřete si doklad v programu Adobe Acrobat Reader a v pravém sloupci kliknete na sponku a zde už otevřete či stáhnete formát ISDOC.

Přihlaste se k odběru novinek z blogu

Odhlásit se můžete kdykoli prostřednictvím odkazu v emailu.

Pridať komentár